Leaders in Spend Justification

& Game Changers in Accounts Payable

,Kwetsbaarheden, risico’s of cash, het is nog nooit voorgekomen dat we niets vinden’

Ze werkt inmiddels al veertien jaar voor SpendLab Recovery, zes jaar als Managing Director, en het is nog niet voorgekomen dat de financiële administratie van een opdrachtgever volledig op orde is. ,,Nog nooit zijn er geen kwetsbaarheden, risico’s of cash gevonden”, aldus Iris Lopes, wiens bedrijf al meer dan 185 miljoen aan cash heeft terugverdiend voor haar klanten. ,,Naarmate er meer projecten in de jaren bij een opdrachtgever worden uitgevoerd, dalen de risico’s en liquiditeitswinsten uit deze periodieke dataonderzoeken. Dat is iets om fier op te zijn.”

,,Onze belangrijkste meerwaarde wordt zichtbaar als de risico’s en cashopbrengsten afvlakken. Dan is er sprake van structurele verandering in de betalingsprocessen. Naast het dataonderzoek acteren we met ons servicepakket ook als externe partij naar de leveranciers van de opdrachtgever. Sommige zijn preferred suppliers waar miljoenencontracten mee bestaan. Als je daar onregelmatigheden ontdekt zoals onbekende geldbedragen, verkeerde betalingen, facturen die jarenlang zijn achtergebleven of naar verkeerde rekeningen zijn overgemaakt, bewust of onbewust, dan treden wij in prudent in gesprek met hen zaken en zetten zaken recht in cash en Profit and Loss. We voeden leveranciers als het ware proactief op inzake hun kwaliteit van facturen en administratie. Regelmatig worden ze dan zelf klant.

Voor elke organisatie en bedrijf, corporate en non-corporate business, is het immers groot belang om inzicht te krijgen kwetsbaarheden van hun financiële administratie. Daarbij wordt nog te weinig gebruik gemaakt van data. En waar dat wel gebeurt, is de data vaak niet van voldoende kwaliteit om risico’s op te sporen. Alles staat of valt daarmee. Dat komt vaak door het bestaan van meerdere betalingssystemen- en processen naast elkaar. Wij optimaliseren dat door alle systemen en  crediteureninformatie naar één database te centraliseren. Dat bestaat nog niet op de markt. Bij concurrenten zie je een focus één soort kost, bijvoorbeeld transport, en dan wordt er een spend gepakt van een bepaalde kost. Voor ons maakt dat niet uit, wij pakken alle leveranciers, alles door elkaar. Wij geven onze klanten onder andere output op transactioneel niveau, op zowel de invoice factuur als op de inhoud van de invoice. Dat maakt onze compliance- en riskinzichten veel sterker.

De centralisatie van de crediteureninformatie zoals diverse betalings- en boekhoudsystemen, ERP-data, banktransacties, de inhoud van invoices en leveranciers als ook het rekeningnummer waaraan betaald wordt dit gecombineerd met historische data, levert een schat aan informatie. Dit dankzij onze algoritmische datavergelijking met vierhonderd rekenregels, automatische afstemming van openstaande posten en statements met leveranciers. Als we alle data hebben ontvangen van onze klant, dan leveren we al na drie weken de eerste rapportages op met risico’s en onterechte betalingen, soms zelfs buiten het boekhoudsysteem om. Hoewel het soms over een fractie van het totaal gaat, zijn het geregeld forse bedragen. Op het gebied van fusies en overnamen van bedrijven op CFO-niveau zie je dat de cash echt bijvangst is en dat een recovery project vooral toekomstige risico’s moet indammen.”

Onze meerwaarde is ook onze adaptieve samenwerking met de financiële en shared service administraties van opdrachtgevers en leveranciers. Zij staan vaak onder enorme tijdsdruk. Onze klanten moeten zich eigenlijk amper bewust zijn dat er een project gaande is. Achter de schermen regelen wij de data bij hen en hun leveranciers. Desondanks we met data werken, geautomatiseerde processen kennen en SpendLab fors gegroeid is, blijft het menselijk aspect van cruciaal belang. Soft skills zijn nodig om de problemen van de klant op je te kunnen nemen en een project te doen slagen. We blijven weg van de het uurtje-factuurtje en zijn dan ook geen consultancykantoor. Wij werken op basis van no cure no pay bij onderzoeken over het verleden en bieden abonnementen aan voor periodieke verbetering.  Met onze grootste serviceafdeling van Nederland en België en dergelijke klantbehartiging onderscheiden we ons van de rest. Ik durf wel te stellen dat klanten en leveranciers onze warme aanpak prijzen.”

Iris Lopes
Managing Director

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Ouder nieuws
Recent

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over SpendLab? Neem gerust contact met ons op.

Eindhoven

Bogert 6, 5612 LZ Eindhoven

Amsterdam

Hendrik Walaardt Sacréstraat 401, Schiphol

Brussel

Terhulpensesteenweg 53a, 1180
Brussel

Hasselt

Ilgatlaan 3, B-3500 Hasselt

Portugal

Santarém

Miami

Coconut Grove

Contact

Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op

Voor vragen over GDPR, kunt u contact opnemen met privacy@spendlab.com