Leaders in Spend Justification

& Game Changers in Accounts Payable

Nominatie SpendLab Recovery voor Dutch BI & Data Science Award 2021

De jury van de Dutch Business Intelligence & Data Science Award 2021 heeft na een zorgvuldige afweging zes organisaties geselecteerd die in aanmerking komen voor de titel “Slimste Organisatie van Nederland”. Dit zijn in alfabetische volgorde: Nationale Politie, Pon, Randstad Groep, SpendLab Recovery, Universiteit Twente en Variass. De vertegenwoordigers van deze uitverkoren organisaties mogen binnenkort tijdens een besloten auditie voor de jury hun succesverhaal nader toelichten. De jury zal op haar beurt de inzendingen toetsen en de nodige kritische vragen stellen.

De zes genomineerde organisaties voor de Dutch BI & Data Science Award 2021 hebben de eerste hobbel op weg naar de finale genomen door een speciaal hiervoor ontwikkelde IQ-test in te vullen en een korte motivatie te geven voor hun deelname. Uiteindelijk zullen drie kandidaten doordringen tot de finale in december.

Feestelijke prijsuitreiking op 9 december 2021

De Dutch BI & Data Science Award 2021 wordt op donderdag 9 december voor de 11e keer uitgereikt. De drie finalisten zullen dan strijden om de titel Slimste Organisatie van Nederland. Naast de vakjury krijgt ook het publiek de kans om te stemmen op hun favoriete kandidaat. De feestelijke prijsuitreiking zal plaatsvinden tijdens het vakcongres “Intelligence at the speed of Business” dat inmiddels is uitgegroeid tot een ware publiekstrekker.

De Dutch BI & Data Science Award is bedoeld voor innovatieve, lerende organisaties waar niet langer managers de lakens uitdelen, maar waar de data leidend is en een solide basis vormt voor de dagelijkse bedrijfsbeslissingen. Intelligente, datagedreven organisaties onderscheiden zich onder meer doordat zij beschikken over een heldere allround visie, analytische capaciteiten en gecommitteerde, wendbare, “datageletterde” medewerkers. Tegelijkertijd erkennen zij dat Data Science een steeds grotere impact heeft op mens, organisatie, maatschappij en milieu door hun strategie hierop af te stemmen.

De Dutch BI & Data Science Award wordt al sinds 2004 uitgereikt. Eerdere winnaars waren onder meer KPN Mobiel (2005), Ahold (2008), Diakonessenhuis (2009), Coolblue (2012), Brandweer Amsterdam-Amstelland (2013), Veiligheidsregio NHN (2015) en fietsenwinkel.nl (2017).

Algoritmes veroveren terrein

Zonder op de formele jurering vooruit te willen lopen, is de jury nu al ingenomen met de kwaliteit en diepgang van de inzendingen. De inzendingen geven volgens haar een representatief beeld van de spannende zaken die zich momenteel op het grensvlak van BI, AI en Data Science afspelen binnen organisaties. Het is daarom niet vreemd dat alle genomineerde kandidaten algoritmes toepassen in hun dagelijkse besluitvormingsprocessen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Ouder nieuws
Recent

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over SpendLab? Neem gerust contact met ons op.

Eindhoven

Bogert 6, 5612 LZ Eindhoven

Amsterdam

Hendrik Walaardt Sacréstraat 401, Schiphol

Brussel

Terhulpensesteenweg 53a, 1180
Brussel

Miami

2550 South Bayshore Drive, Miami FL 33143, United States