Leaders in Spend Justification

& Game Changers in Accounts Payable

SpendLab levert haar maatschappelijke bijdrage om gemeenten bij te staan in deze financieel uitdagende periode

In deze bijzondere tijden worden de gemeenten opnieuw financieel hard geraakt, zo bleek gisteren uit een analyse van het NRC dat een derde van de gemeenten de begroting niet positief krijgt in 2020. Het FD berichtte eerder al op 16 april over de krakende gemeentebegrotingen als gevolg van de coronacrisis Een deel daarvan kampt al jaren met problemen om de begroting rond te krijgen door de verlagingen uit het gemeentefonds en oplopende kosten binnen het sociaal domein, specifiek de Jeugdzorg en Wmo.

In de afgelopen twee jaar heeft SpendLab ruim 60 gemeenten ondersteund bij het onderzoeken van de crediteurenadministratie. Dit genereert direct liquiditeit vanuit onverschuldigde betalingen en verkeerd geboekte of in rekening gebrachte BTW, die we namens de gemeente terugvorderen. Onze Risk- en Compliance rapportages over de administratie ervaren gemeenten echter als nog belangrijker. Voor ons onderzoek analyseren we 100 procent van alle crediteurendata en controleren geautomatiseerd iedere boekingsregel met de bankdata en de afgedragen BTW. Deze data vormt de blauwdruk voor gemeenten om keuzes te maken als het gaat om inkoop, opschoning leveranciersgegevens en behouden van controle inzake uitgaande kosten in de toekomst vanuit crediteurenadministratie.

In de afgelopen periode heeft SpendLab ‘best practices’ vanuit 60 recente gemeenteproducten vertaald in een Gemeentelijke Analyzer. Vanuit kennis en ervaring leveren we een bijdrage aan het in control zijn over uw crediteurendata. Op basis van deze data genereren we financiële liquiditeit uit het verleden en sturingsinformatie om keuzes te maken naar de toekomst. In een reeks blogs en Webinars zullen we vanuit SpendLab inzetten op kennisdeling naar gemeenten. We willen graag onze bijdrage leveren om gemeenten in deze uitdagende financiële periode actief bij te staan. #SpendLab #analyzer #analyzergemeenten

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Ouder nieuws
Recent

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over SpendLab? Neem gerust contact met ons op.

Eindhoven

Bogert 6, 5612 LZ Eindhoven

Amsterdam

Hendrik Walaardt Sacréstraat 401, Schiphol

Brussel

Terhulpensesteenweg 53a, 1180
Brussel

Miami

2550 South Bayshore Drive, Miami FL 33143, United States